Ukrajinec chcel v tubách na vitamíny prepašovať na Slovensko marihuanu

24.05.2021 Snina

Ubľa 24. mája (TASR) – Približne 36 gramov marihuany chcel v nedeľu 23. mája prepašovať na územie Slovenska z Ukrajiny ukrajinský občan. Príslušníci finančnej správy (FS), ktorí kontrolovali mužovu batožinu, odovzdali prípad policajtom, informovala o tom Jana Nimrichterová z organizačného oddelenia Colného úradu Michalovce.

Ako uviedla, Ukrajinec vstúpil na územie Slovenska pešo v nedeľu v dopoludňajších hodinách cez hraničný priechod Ubľa – Malyj Bereznyj. "Pri kontrole príručnej batožiny cestujúceho našiel príslušník FS v dvoch plastových tubách označených ako vitamín C a Calcium Excel zelenú sušinu v množstve približne 36 gramov, ktorú sa Ukrajinec pokúsil prepašovať. Na otázku príslušníka FS, či to je marihuana, len prikývol," priblížila s tým, že colníci následne vykonali skríningový test sušiny na detekciu drog s pozitívnym výsledkom.

K prípadu colníci privolali policajnú hliadku, ktorá po obhliadke sušiny vzhľadom na podozrenie zo spáchania trestného činu neoprávneného dovozu omamnej látky osobu zaistila. Prípadom sa zaoberá policajný vyšetrovateľ.
 

Vyberte región